OLI
- Redacció / Bellaguarda

La Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda celebra aquest febrer la 6a edició

El diumenge 23, amb un protagonisme creixent d’un cultiu que les últimes dècades ha fet fortuna a Ponent.

Imatge de l'edició de l'any passat. (foto: Xavi Minguella)

El calendari de fires i festes de l'oli encara la recta final, amb els últims esdeveniments. Un cop superada la Fira de l'Oli d'Oliva Verge Extra Catalunya de les Borges Blanques, el diumenge 23 de febrer serà el torn de la Mostra Gastronòmica de l'Oli i la Tòfona de Bellaguarda, que enguany arriba a la sisena edició. El municipi de les Garrigues Altes referma l'aposta pel maridatge entre l'oli i la tòfona, un cultiu que les últimes dècades ha fet fortuna a Ponent, i que fa més d'una dècada i mitja que  té presència a Bellaguarda.


La mostra s’ha presentat aquest matí a la Diputació.

La Mostra començarà a les 8 h amb l'esmorzar a la Cooperativa. A partir de les 10 h, s'oferiran visites al molí i obrirà el mercat de productes de proximitat, gastronomia i d'artesania, a l'interior i l'exterior de la sala polivalent. Més tard, a les 10.30 h i a  les 11.30 h es faran demostracions de gossos tofonaires. A les 11 h Marcel Vidal guiarà un tast i a les 12 h el Restaurant Saroa oferirà un xou cooking. Hi haurà espai infantil i vermut.  

[Escolta el pòdcast de SomRurals dedicat al cultiu de la tòfona]