El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, junt amb Prodeca (empresa pública adscrita al mateix Departament per promouore els aliments catalans a Catalunya i al món) impulsa la primera edició d’un Mercat de l’Oli Nou a Barcelona, que tindrà lloc del 21 al 23 de novembre a la plaça Catalunya. Segons els organitzadors, l’esdeveniment ha de servir per “donar visibilitat a l'Oli d'Oliva Verge Extra (OOVE) català, acostar-lo a la ciutadania en el marc de la distinció Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, promoure’n la qualitat i singularitat, incentivar-ne el consum durant l’any i reforçar el vincle entre productors i consumidors urbans”.
Durant tres dies, la plaça Catalunya es transformarà en un espai firal obert i gratuït. A més de la venda directa, els visitants hi trobaran activitats divulgatives i gastronòmiques, foodtrucks de cuina catalana elaborada amb productes de proximitat i temporada, un espai de degustació amb taules i cadires, una barra de vins catalans i una aula de cuina amb demostracions en directe que posaran en valor l'ús de l'OOVE en la gastronomia. L’esdeveniment coincidirà amb les fires de l’oli d’Arbeca i Maials.
L’organització del Mercat de l’Oli Nou preveu que hi participin “desenes de productors catalans”, que oferiran la possibilitat de comprar oli nou per a tot l'any amb servei d'enviament a domicili. Les inscripcions estan obertes, a un preu de 574 € per un estand de 6 m2. Hi ha topall de 50 productors, que se seleccionaran per ordre d’inscripció.