El diumenge 14 de desembre va ser l’últim dia del calendari oficial de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que va començar l’1 de novembre. Durant aquest mes i mig, sis restaurants de la comarca han ofert menús especials de cap de setmana amb productes de proximitat i l’oli verge extra com a protagonistes. Enguany els establiments participants han sigut Cafè Terrall Restaurant (les Borges Blanques), Restaurant Hostal Benet (les Borges Blanques), Masia Les Garrigues (les Borges Blanques), El Sindicat de Tarrés (Tarrés), Les Cuines de la Llena (la Pobla de Cérvoles) i El 9 Syrah (les Borges Blanques).
Són dos restaurants menys que l’any passat però, segons informa el Consell Comarcal, això no ha fet baixar el nombre de comensals, que s’ha estabilitzat al voltant dels 1.500. “Davant l'alta demanda, alguns establiments han decidit allargar l'oferta dels menús unes setmanes més, fet que permetrà assolir al voltant de 1.600 menús servits”, auguren fonts del Consell.
La d’enguany era la 31a edició de la Mostra, esdevinguda una cita de referència de la tardor garriguenca, en paral·lel a les festes oleícoles que es programen també per aquestes dates a diversos pobles de la comarca per presentar l’oli de la nova campanya. Ahir dilluns, el restaurant Sindicat de Tarrés va acollir l'acte de cloenda, que va reunir els restauradors participants, representants del món municipal de la comarca, el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas.
Els comensals que han fet algun dels menús de la Mostra han rebut com a obsequi una ampolla d'oli d'oliva verge extra per parella.