Ja fa tres anys ben bons que estem immersos dins de l’anomenada crisi econòmica. Lluny de refer-nos, però, anem perdent llençols a cada bugada. Entre totes les capes de la societat s’ha instal·lat la idea que, per tal de refer-nos, cal que es retallin serveis socials i drets aconseguits durant tants anys i amb tant esforç, com si la crisi fos culpa d’haver-los assolit. Per rescatar bancs de la fallida, els governs van eliminant despeses que, en molts casos, afecten directament el mínim benestar de les persones. Qui mai hi perd, però, són els responsables d’aquesta crisi.
A les Garrigues no som aliens a tota aquesta voràgine, i si ja de per si teníem una situació força fràgil, el repte que tenim davant és encara més gran. Per això, a l’Ateneu hem decidit dedicar dues jornades a abordar les causes, conseqüències i possibles alternatives a la crisi. Perquè no hi ha pitjor manera de sortir d’una crisi que repetint errors i maneres de fer. El que cal és un canvi de paradigma, on les persones siguin al centre de les preocupacions, i no els beneficis econòmics privats.
El dissabte 12 de novembre, a les 18.30 h, projectarem el documental Inside Job i el debatrem amb l’economista Josep M. Busqueta. I el dissabte 19 de novembre coneixerem què és i com funciona la banca ètica, de la mà d’Eulàlia Reguant. Tots els actes seran a la Sala Ateneu, al Casal Marino.