Amb una copa de vi a la mà vam començar la visita a una de les millors bodegues de la comarca el Dia Internacional de l’Enoturisme, a poc a poc ens vam endinsar en les olors d’una bodega plena de les millors aromes d’un raïm en fermentació, d’un vi reposant a les bótes, d’un vi embotellat a punt de ser tret del celler.
Vam aprendre la importància del tipus de roure de les barriques; a saber diferenciar les aromes, els colors, els gustos, les característiques, les inspiracions... que ens ofereix un bon vi, ja sigui blanc, negre o rosat. Vam aprendre a menjar un bon vi, perquè el vi es pot mastegar.
Vam trencar amb un dels tòpics: un bon vi negre es pot beure menjant peix o xocolata i un bon vi blanc també ens serveix per assaborir un bon entrecot.
Amb una copa de vi a la mà vam conèixer nous amics i vam descobrir com, a mesura que avançava la conversa, canviava l’aroma del vi i avançava el nostre estat d’embriaguesa. Serà amb una copa de vi a la mà que faré la reflexió de qui votar després d’una campanya electoral plena de promeses que mai es veuen complides, com sempre.