Organitzat pel Club ciclista de l’Ateneu Garriguenc amb la col·laboració dels Ajuntaments de les Borges Blanques, del Cogul, de Juneda i la Diputació de Lleida.
L’autocar, puntual a 2/4 de 8 del matí i amb uns 80 ciclistes de totes les edats, va recollir-nos primer a Juneda i després va agafar un segon grup a les Borges. A les 8 h marxàvem cap a la Pobla de Cérvoles. A les 9 h, després d’esmorzar i de visitar una font propera al poble que ens va servir per agafar aigua i refrescar-nos, vam anar a visitar el celler de Mas Blanch i Jové, on vam aprendre a distingir un bon vi. Segons el guia primer cal mirar, segon ensumar i després tastar. Seguidament, vam agafar una pista boscosa amb un considerable desnivell i, després d’una hora de pedalar, vam arribar a Cervià, on vam continuar fins al Cogul.
La calor era considerable i, prop de la una del migdia, el grup de bicicletes va veure el poble del Cogul. La majoria, sobretot els més joves, van anar de dret a les piscines. Un grup ens vam quedar a visitar les noves instal·lacions del que serà el Centre d’interpretació de les pintures rupestres. Val a dir que, un cop s’acabi, quedarà magnífic.
A les piscines vam poder remullar-nos i dinar. Les persones del bar del Cogul, molt amables, ens van preparar carn a la brasa i amanides. Alguns que portàvem entrepà van poder menjar gelats, beures i cafès.
Cap a les 6 de la tarda, els més petits van poder carregar les bicis a les furgonetes que portàvem de suport. La resta, una quarantena, amb una forta calor, vam enfilar-nos amb les bicicletes per la carretera en direcció a Castelldans, on vam retrobar-nos tots per berenar a prop de la font de l’església.
Més fresquets, vam continuar fins a Juneda, passant per la masia de Miravall, on un membre de l’organització ens va explicar la història de la casa i de les seves terres.
Vam poder arribar a Juneda just abans de tancar les piscines. Encara vam tenir 10 minuts per refrescar-nos. A les 10 del vespre, nets i polits, després del partir del barça i del Juneda, que jugava a casa contra l’Alcarràs, vam sopar una deliciosa cassola de tros, que ens van cuinar els nois del bar de les piscines de Juneda.