Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Èxit?

Molta gent de les terres de Ponent culmina la seva etapa educativa lluny de casa. Lleida té moltes opcions, sí, però som molts els que acabem estudiant a Barcelona, Tarragona, Girona o inclús més lluny. 

Quan comencem l'etapa d'ensenyament postobligatori pensem que tenim un bitllet d'anada i tornada, que estarem quatre anys a la uni i tornarem a viure a Ponent. La realitat és que llocs com Barcelona tenen infinites possibilitats més que la nostra terra: més oferta laboral sobretot, però també cultural, gastronòmica, turística, serveis... A ningú li agrada la massificació, el trànsit, ni els lloguers abusius però prioritzem una bona feina en una empresa amb possibilitats de creixement i ens quedem el pack complet, amb el que agrada i el que no, amb els teatres i la massificació. 

Sempre ens han venut que l'èxit l'aconseguirem treballant més hores que un rellotge per escalar posicions en una gran empresa i acabar cobrant un molt bon salari, però els diners no impliquen ni tenir èxit ni ser feliç. No és ric qui més té, sinó qui menys necessita.

A Ponent no hi ha tanta oferta com en altres llocs però estic segur que tots hi podem trobar el nostre lloc i una feina digna. Si valorem els ocells, camps d'ametllers, de blat, concerts, restaurants, producte local, teatres, rius, valls, muntanyes, planes, amics, família, tranquil·litat, esports, associacions o cultura popular, no necessitem res més per ser feliços. Això sí que és tenir èxit.