Opinió
Jordi Capdevila

Jordi Capdevila

Festes majors limitades

Estem en època de festes majors a les Garrigues, uns dies en què molta gent es reuneix per fer trobades familiars, quedades amb amics i moltes associacions i entitats dels pobles es troben per dur a terme moltes de les activitats que s'han anat planejant durant la resta de l'any. Són uns dies esperats per a molts que representen una sèrie de tradicions que van repetint-se cada estiu.

Des de la pandèmia de la covid, però, algun d'aquests costums va canviar. Les restriccions que va implicar aquella etapa van limitar molt l'aforament als espectacles, quan hi havia un control exhaustiu de la capacitat, i per això es va començar a implantar el sistema de la compra d'entrades anticipades per poder accedir a concerts com els de les festes majors. Fins aquí molt correcte i lògic, això sí, s'ha de dir que molts ajuntaments han aprofitat aquesta circumstància per ficar un cost a certes entrades, la qual cosa anys enrere no succeïa. 

Tampoc es permet que una persona del poble pugui comprar una entrada i donar-li amb algun altre familiar o amic, ja que són nominatives en la majoria dels casos. En algunes ocasions aquesta compra d'entrades ha resultat un caos, com va passar l'any passat quan s'havia d'anar a comprar les entrades físicament i es formaven unes cues llarguíssimes. 

Enguany aquest sistema ha millorat, perquè s'ha aplicat la compra digital, molt més ràpida i còmode, però el que no pot ser és que la gent empadronada als pobles que ja paga els impostos pertinents durant tot l'any hagi de pagar entrades per accedir als concerts del seu poble per la festa major, s'hauria de replantejar i que el control d'aforament, necessari per normativa, no impliqui un cost.