Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

L'aire anuncia una altra tardor

Si ets d'aquells que pensen que cada època de l'any té un encant especial, segur que estàs contentíssim que hagi arribat la tardor. La setmana passada els dies tenien més de 12 hores i ara, després de l'equinocci, són les nits les que són més llargues que els dies.

Els Pets tenen un disc preciós que es diu Agost. M'encanta escoltar-lo cada estiu, però l'última cançó, Calafell, és una companya ideal per començar la tardor amb molta calma, com si escoltant l'àlbum sencer fessis un viatge interestacional. 

Aquest setembre el fred ja s'ha fet notar. Les garrigues i els boscos es comencen a tenyir de colors càlids que fan que els paisatges semblin postals.

És temps per sortir a passejar pels camins del poble, anar a la Fageda, fer excursions de mitja muntanya, sentir cruixir de les fulles sota els peus, buscar castanyes, bolets, gaudir de l'aire fresc sense les aglomeracions de l'estiu... abans que el fred hivernal ens prengui les ganes de sortir del niu.

I si plou o fa rasca no passa res, és l'excusa per quedar-se a casa i gaudir de moments més "cozy". Llegir, "pel·li" i manta, panellets, xocolata desfeta... xurros! O cuinar receptes de temporada amb castanyes, carabassa o moniato. I si tens llar de foc ja... veure ploure des de davant del foc, ben calentet, no té preu.

Encara que faci fred i els dies siguin més curts, la tardor és preciosa. És l'estació per tornar a gaudir dels petits plaers de la vida.