CULTURA
- Redacció

El Centre d'Estudis de les Garrigues organitza quatre xerrades 'online'

Cada dimarts del mes de maig, sobre Història, Prehistòria, Literatura i Etnobotànica. La primera és demà, dia 5, sobre els deportats als camps nazis de concentració i extermini.

L'historiador Josep Rubió serà el primer dels ponents del cicle.

Com totes les associacions, el Centre d’Estudis de les Garrigues (CEG) ha hagut d’aturar tota la seva activitat pública. Ja el 13 de març, el dia abans de la declaració de l’estat d’alarma, va anul·lar la seva assemblea general ordinària i, en les setmanes següents, la primera jornada sobre la pedra seca al Cogul i la participació i/o col·laboració en actes com les jornades de descobert del riu Femosa, les jornades Recercat al Vendrell, el primer Congrés de la Tàpia que s’havia de celebrar a Mollerussa o les sessions de l’Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues.

No obstant això, la junta del CEG ha volgut fer la seva aportació a l’agenda cultural de la comarca i ha organitzat quatre conferències virtuals, a través de la plataforma Zoom, amb quatre ponents garriguencs. Les sessions s’han convocat a ¼ de 9 del vespre de cada dimarts del mes de maig i els “assistents” hi poden entrar lliurement per l’enllaç que ha facilitat l’organització, que en el cas de fer-ho pel telèfon mòbil requereix tenir instal·lada l’app Zoom.

Les quatre sessions i els corresponents enllaços d’accés són:

Dimarts 5 de maig: “Indústries de la mort i deshumanització. Els garriguencs als camps nazis i altres”, a càrrec de Josep Rubió, de Cervià de les Garrigues. 
Enllaç:
https://us04web.zoom.us/j/76262802622?pwd=UUxkQThqenkvRTRSZUN4WGNJcS9wQT09
 

Dimarts 12 de maig: “Noves interpretacions de les pintures rupestres del Cogul. Arqueologia feminista: a la recerca de la dona i altres diversitats a la Prehistòria”, a càrrec d’Anna Torres, del Cogul.
Enllaç: 
https://us04web.zoom.us/j/74548869725?pwd=cTFkMzFJRDBwcXdFckFOTzk1SHROdz09

Dimarts 19 de maig: “La represa literària a Ponent”, a càrrec d’Eduard Batlle, de Castelldans.
Enllaç: 
https://us04web.zoom.us/j/74304047406?pwd=MHBzSU5YN1Z3YzljQStlK1A3M2V1UT09

Dimarts 26 de maig: “Etnobotànica garriguenca: plantes medicials”, a càrrec d’Airy Gras, d’Arbeca.
Enllaç:
https://us04web.zoom.us/j/74137002090?pwd=VjE5RG9TbnRMb2Z2bVNTcWNrZjJGdz09