Després de tres anys, les escenificacions pròpies dels actes religiosos de Setmana Santa tornen als carrers de la comarca. A més de les processons que es faran a molts pobles, és el cas, també, de la cerimònia del Desclavament i la processó de l'Encontre de la Granadella, catalogades com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional. El Desclavament es fa el Divendres Sant i l'Encontre, únic a la província, es fa el Diumenge de Resurrecció. Igualment, pobles com Alfés i el Soleràs han fet crides per aconseguir la gent suficient per fer la desfilada dels Armats. Als carrers de Juneda i les Borges també es preveu que enguany torni a sortir aquesta comitiva que sol acompanyar les processons de Setmana Santa.
D'altra banda, la Massa Coral Els Cantaires, de Juneda, coneguda popularment com el "coro", també torna a actuar en públic, concretament el dissabte 16 a la nit amb les serenates davant de les cases que ho hagin sol·licitat i l'endemà diumenge amb les caramelles de Pasqua pels carrers del poble. Com ja és habitual, la formació coral masculina també actuarà el diumenge següent a les Borges Blanques, en les anomenades Pasqüetes. De fet, el retorn dels Cantaires a l'activitat pública va ser el 2 d'abril en una trobada a Balàfia (Lleida), però ara serà el retorn a la seva comarca. El que no es repetirà són la dansa de la Moixiganga i del Mortitxol d'Arbeca, també vinculades a la Setmana Santa, però no per causa de la Covid sinó per dificultats pròpies de l'Esbart Dansaire, impulsor i recuperador d'aquestes escenificacions.
Miserere granadellenc a Lleida
El 3 d'abril, els Cantadors de la Granadella van interpretar el Miserere del Desclavament a la Seu Vella de Lleida, davant de 700 persones, dins els actes del Pregó de Setmana Santa organitzat pel Secretariat de Congregacions, Confraries i germandats de la diòcesi de Lleida.