Un mes després de les gelades de finals d'abril, els viticultors garriguencs amb finques a Fulleda, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell confirmen els importants danys que patirà la producció. Les temperatures, que en alguns punts van arribar fins als -4ºC, van fer que els ceps dels fondos patissin especialment i en quedessin afectats els borrons i els primers brots, quan aquests ja havien començat a sortir. La responsable del celler de la Pobla de Cérvoles Mas Blanch i Jové, Sara Jové, explica que els peritatges han identificat vinyes amb fins a un 98% d'afectació. És el cas de les partides de la Fumada o de Sant Joan. En les finques que combinen zones més altes i més baixes, els danys van ser d'entre un 30% i un 40%, mentre que en les terres més altes el perjudici va ser menor. Per tot això, Jové conclou que l'afectació és "molt més gran del que pemsàvem" i apunta que pot suposar una pèrdua d'entre un 30% i 35% de la producció total.
Joan Penella, del celler Matallonga, de Fulleda, ja advertia del mal que havia provocat la gelada i ara calcula pèrdues del 80% i de fins i tot el 100% en algunes parcel·les de vinya de varietats primerenques, com la chardonnay, que era la més avançada. En canvi, diu que els ceps de macabeu són els que més s'han salvat, amb afectacions d'entre un 20% i un 30%. Tot i que no s'atreveix a xifrar la minva que suposarà en la producció total, es mostra pessimista i apunta que, en endavant, s'hauran de dedicar a reconstruir ceps, “perquè s'ha perdut la brocada".
Un altre viticultor perjudicat és Tomàs Cusiné, amb finques al Vilosell i la Pobla de Cérvoles. Les parcel·les del primer poble van patir pocs danys; en canvi, a la Pobla calcula que pugen a un 30%, amb algunes parcel·les dels fondos afectades al 100%. Cusiné, però, destaca que les principals pèrdues les va patir a la finca del Castell del Remei, a la comarca de la Noguera, que xifra en un 90%. Ni Clos Pons, de l'Albagés, ni Vinya els Vilars, d'Arbeca van quedar afectats.