HISTÒRIA
- Redacció / Maials

Canal Reus TV estrena la sèrie documental 'Maquis a les Muntanyes de Prades' que parlarà d'Andreu Teixidó

El tercer i últim capítol, que s'emetrà el 28 de juliol, estarà dedicat a la partida dels Teixidors, de la qual va formar part el lluitador antifeixista de Maials. La producció ha estat dirigida pel periodista Toni Orensanz.

Captura del primer capítol del documental (Canal Reus TV)

Canal Reus TV va emetre el diumenge a la nit el primer capítol de la sèrie documental Maquis a les Muntanyes de Prades. L’audiovisual centrarà els primers dos capítols en l’anomenada partida dels Patacons i el tercer en el grup dels Teixidors, del qual formava part el maialenc Andreu Teixidó, i del Cisquet d’Olot. 

La producció ha estat dirigida pel periodista Toni Orensanz i ha comptat amb Cristophe Sion com a realitzador. Maquis a les Muntanyes de Prades ressegueix la lluita armada de la postguerra contra el franquisme a la zona de les Muntanyes de Prades i el Montsant. Tal com explicava Orensanz al SomGarrigues fa unes mesos, mostra “les dues tipologies de lluitadors”, la de persones vinculades amb aquelles terres que s’amaguen a les muntanyes per evitar la repressió franquista i esdevenen maquis, i la de voluntaris que entren a l’estat des de França per afavorir un moviment insurreccional. 

Està previst que el tercer capítol, en què s’abordarà la figura d’Andreu Teixidó, s’emeti el 28 de juliol per Canal Reus TV i la Xarxa i que posteriorment estigui disponible a la plataforma Youtube, on ja es pot trobar la primera part.

Entre les persones que el documental ha entrevistat hi ha la historiadora Anna Pastor, que juntament amb Axel Baiget havien conduït la principal investigació sobre la partida dels Teixidors, i també familiars del maialenc Andreu Teixidó.