CULTURA
- Redacció / Vinaixa

Vinaixa, únic poble garriguenc on es pot veure l’exposició sobre el poeta Vicent Andrés Estellés

Amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. La mostra, que és itinerant, serà a la biblioteca durant tot el mes. El dia 10, a més, hi ha un recital poètic musical sobre la vida i obra d’Estellés.

(foto: Biblioteca Màrius Torres)

L'any 2024 és el centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 - València, 1993), commemoració que el govern valencià de PP i Vox s'ha negat a recordar dedicant-hi un Any Estellés. Qui sí que ho està commemorant és la Institució de les Lletres Catalanes, amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre altres coses amb l'exposició Vicent Andrés Estellés. La rebel·lió de l'alegria, sis plafons que narren la vida i obra del poeta, cronista dels temps més foscos de la llarga postguerra i el franquisme, i posteriorment, dels moments més difícils de persecucions lingüístiques i culturals al País Valencià.

L'exposició és itinerant i des d'aquest 1 d'agost es pot veure a la Biblioteca Màrius Torres de Vinaixa, on romandrà durant tot el mes, abans de traslladar-se a Alguaire. Vinaixa és l'únic municipi garriguenc que s'ha sumat a la itinerància de la mostra. Paral·lelament, el dissabte 10 d'agost, al mateix municipi s'ha programat l'espectacle Poesi Estellés, una proposta divulgativa liderada per M. Helena Tolosa, amb veu, guitarra i percussió. Es farà a la Casa de Poblet al vespre.