COMUNICACIÓ, CULTURA
- Redacció / Els Omellons

L’Arxiu Comarcal digitalitza l’antic butlletí escolar ‘L’Ametlla Xafardera’ dels Omellons

L'Ametlla Xafardera informava d'activitats del centre i de fets ocorreguts al poble, i ho feia recollint textos escrits a mà, a màquina, dibuixos, poemes i altres formats. Es va publicar entre l'octubre del 1985 i el desembre del 1991.

(Foto: L'Ametlla Xafardera)

L'Ajuntament dels Omellons conservava una còpia del butlletí escolar dels Omellons L'Ametlla Xafardera, publicat entre l'octubre del 1985 i el desembre del 1991 pels alumnes de la desapareguda escola de primària i amb algunes col·laboracions veïnals. L'Arxiu Comarcal de les Garrigues ha digitalitzat ara aquesta publicació recentment i ja es poden consultar els 22 exemplars i una mica més de 750 pàgines que es van editar.

L'Ametlla Xafardera informava d'activitats del centre i de fets ocorreguts al poble, i ho feia recollint textos escrits a mà, a màquina, dibuixos, poemes i altres formats. Tot i que es va pensar com a trimestral, les dificultats per tirar-la endavant van fer que se'n publiquessin entre dos i cinc cada any, depenent de les possibilitats. Es pot llegir al portal de premsa digitalitzada del Sistema d'Arxius de Catalunya (SAC).