SUCCESSOS
- Redacció / Els Omellons

Un detingut als Omellons per una plantació interior de marihuana

Els Mossos d’Esquadra han entrat aquest matí en una casa del carrer Major de la població i hi han trobat 372 plantes i 42 kg de cabdells.

Cabdells intervinguts en l’operació d’avui. (foto: Mossos d’Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un home de 29 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La detenció és el resultat d'una investigació oberta a principis d'any, quan es va tenir coneixement que en una casa dels Omellons, situada al carrer Major, hi podria haver una plantació interior de marihuana.

Després d'alguns dispositius de vigilància, el cos policial va constatar que hi havia una anada i vinguda de vehicles i persones no vinculades a la població, cosa que va fer aixecar sospites. La casa investigada, que altres fonts indiquen que estava llogada però no hi havia senyals que visqués ningú, tenia tres compressors d'aire condicionat visibles des de l'exterior i sortides d'aire, instal·lacions que s'utilitzen habitualment en els cultius interiors de marihuana. Els agents van comprovar que, independentment de les temperatures exteriors, funcionaven contínuament.

Finalment, agents de la Unitat d'Investigació de l’àrea bàsica policial i de l'ARRO han fet l’entrada i perquisició avui, cap a les set del matí. Segons la policia, a l’interior de l’immoble hi havia 372 plantes de marihuana, 42 quilos de cabdells i una infraestructura per al cultiu de les plantes: 7 compressors i difusors d'aire, 45 làmpades i transformadors, 22 ventiladors i 6 filtres extractors d'aire, així com adobs, fitosanitaris i estris associats. El valor de la droga intervinguda, expliquen els Mossos, superaria els 100.000 euros. També s'ha confirmat la connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, que en aquest cas no es podia apreciar des de l'exterior.

Davant d'aquests fets s'ha detingut un home que era a la casa en el moment de l'entrada, però la investigació continua oberta i no es descarta la detenció d'altres persones implicades. El detingut passarà  properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.