EDUCACIÓ, HISTÒRIA
- Redacció / Maials

La ZER l'Oliver celebra els 30 anys amb una festa aquest dissabte a Maials

Va néixer originàriament amb les escoles de Maials, Llardecans i Almatret, però el curs 2011-2012 aquesta última va tancar i s’hi afegirien les de la Granja i Massalcoreig.

Festa dels 25 anys, l'any 2019. (foto: arxiu)

Aquest dissabte se celebra a Maials la festa d’aniversari dels 30 anys de la Zona Escolar Rural (ZER), que actualment engloba les escoles de Maials (que exerceix de seu), Llardecans, la Granja d’Escarp i Massalcoreig. Originàriament, quan es va crear el 1994, estava formada per Maials, Llardecans i Almatret i així va ser fins el curs 2011-2012, quan l’escola d’Almatret va haver de tancar per falta d’alumnes. Aquell mateix curs, la ZER Baix Segrià, formada per les escoles públiques d’Aitona, la Granja i Massalcoreig, es va dissoldre degut a la fusió dels dos centres que hi havia a Aitona, de manera que les de la Granja i Massalcoreig es van unir a la ZER l’Oliver i van formar la composició actual des del curs 2012-2013.

La festa d’aquest dissabte coomença a quarts de 10, amb una benvinguda de la Colla Gegantera local i, a continuació, parlaments i presentació del nou logo de la ZER. La jornada seguirà amb un esmorzar popular, tallers al pati de l’escola i l’espectacle “Els pirates de secà”, del grup Xip Xap. A la una del migdia hi ha el fi de festa amb la cantada de l’himne de la ZER.