Economia
-
Cervià acollirà la VIII Jornada de poda d’olivera
Organitzada conjuntament pel departament d’Agricultura i la Cooperativa del Camp de Cervià, se celebrarà el 27 de març i comptarà amb dues sessions pràctiques al camp.
-
Pelegrí inaugura el nou molí d’oli d’Arbeca
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha fet una crida a aprofitar les sinergies per a fer créixer el sector oleícola català i ha elogiat la fusió de les dues cooperatives d’Arbeca amb la dels Omellons, i de l’acord amb el Grup Actel, que “ha permès ampliar la capacitat prevista, per a moldre les olives dels socis d’Actel a les Garrigues”. Aquest nou molí suplantarà el que projectava Agrolés al Polígon Vaca Roja de la capital de les Garrigues. La previsió és que amb el Segarra-Garrigues s’augmenti de manera considerable la producció d’olives.
-
Atorguen els certificats d’empreses responsables a quatre projectes de les Garrigues
La Manreana SL (Juneda), Castell d’Arbeca SL, Oleum Flumen ARP Catalonia SL (Vinaixa) i Restauració Bega SL Masia Les Garrigues (les Borges Blanques) són quatre dels projectes empresarials de la comarca de les Garrigues que va rebre els certificats d’empreses socialment responsables (RSE) beneficiaries d’ajuts Leader a Catalunya.
-
Unes 2.000 persones s'atansen a l'Albi per celebrar la XVII Festa de l'Oli
El bon temps va acompanyar durant tota la jornada, que va registrar una bona afluència de públic i durant la qual es van arribar a vendre uns 8.000 litres d'oli.
-
El premi del concurs de cartell convocat per la Cooperativa Sant Isidre de les Borges viatja fins a Barcelona
El barceloní Víctor Contreras, de 24 anys, ha estat el guanyador del concurs de cartells del centenari que la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques va convocar el passat mes d’octubre. L’acte de lliurament del premi, que està dotat amb 500 euros, tindrà lloc demà divendres, 9 de març a les 19.00 hores, a la sala d’actes de la Cooperativa Sant Isidre. És el primer dels actes que s'aniran celebrant al llarg de 2012 per commemorar el centenari de la cooperativa.
-
Mas Blanch i Jové participa a les mostres de Madrid i Londres
Mas Blanch i Jové va participar el passat dijous 1 de març a la Wines From Spain Wine Fair que es va celebrar a Old Bilingsgate de Londres i el dia 2 de març va participar a la mostra de vins VINORO, que es va celebrar a l’hotel Ritz de Madrid.
-
La Comissió Rectora ratifica la candidatura de consens de Joan Segura i l’escull president de la DOP les Garrigues quatre anys més
La presidència de Segura, tal i com va avançar SomGarrigues, ja es va acordar el 9 de febrer en assemblea extraordinària entre els representants de les 26 cooperatives que integren la Denominació però ara ja és oficial.
-
Una tercera part dels aturats són de la capital
La comarca registra el gener de 2012 una taxa d’atur del 6,1%, gairebé quatre vegades menys que la mitjana de l’estat espanyol. En cap cas se supera una taxa del 12% (l’Albi), però les Borges Blanques registra 429 aturats dels 1.214 que hi ha a la comarca de les Garrigues
-
L’acte de presentació de l’Assemblea Nacional Catalana reuneix una quarantena de persones a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques
La xerrada va esdevenir un col·loqui obert en el qual es van tractar “Les raons econòmiques, polítiques socials d’una Catalunya Estat”.
-
Més reconeixements per als vins de Mas Blanch i Jové
La Guia Repsol i Premium Select Wine Challenge ProWein 2012 han valorat amb resultats excel•lents els vins d’aquest celler de la Pobla de Cérvoles.
-
Segura es perfila de nou com a president de la DOP les Garrigues al ser la seva la única candidatura
Segons ha pogut saber aquesta publicació després que el 9 de febrer es celebrés una reunió entre la Junta Electoral de la DOP i les 26 cooperatives de la Denominació. No obstant això, serà a partir del 22 de febrer que les 10 cooperatives més votades de les 26 que integren la DOP decidiran qui és el president. De moment, i així s'espera que sigui, només es presentarà la llista de Segura.
-
El Soleràs inaugura l’Aula d’Agricultura amb més d’una vintena d’assistents
El catedràtic de Tecnologia dels Aliments i Enginyer Agrònom, Jordi Graell Sarlé, fill del Soleràs, va oferir una interessant xerrada amb el tema "Noves millores en la fabricació i qualitat de l'oli". Per al proper divendres, 9 de març, ja està prevista una nova trobada on està convidat l’enginyer Agrònom Josep Mª Boldú, responsable de Marketing a Catalunya-Aragó i Vall de l'Ebre d'una important empresa catalana de distribució de productes per l'agricultura, que parlarà de “El rendiment i tractament de les olives en producció integrada i ecològica”.
-
Medi Natural amplia el període de caça del conill a les Borges
El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, a través de l’Àrea del Medi Natural ha autoritzat a l’Ajuntament de les Borges Blanques a ampliar “de forma excepcional”, el període de caça del conill, fins al proper 31 de març.
-
Els regants debaten demà amb el conseller Pelegrí els preus de l’aigua del Canal Segarra-Garrigues
SomGarrigues ha tingut accés al document definitiu amb la taula de preus que proposa Agricultura.
-
S’obre el termini per accedir a un habitatge amb protecció oficial a les Borges Blanques
Està situat a la Via Aurèlia, 21, té una superfície de 66,98 m2, dos dormitoris i una plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge. El preu mensual del lloguer és de 214,01 euros.
-
“Al secà, l’ametller és un cultiu marginal i no rendible però al regadiu l’hem de considerar un fruiter més”
Arran de la jornada sobre l’ametller que ha organitzat el Departament d’Agricultura a l’ECA de les Borges, entrevistem un investigador, Xavier Miarnau, natural de Llardecans que ofereix una ponència sobre els aspectes més importants de la plantació de l’ametller en reg
-
Calculen que la campanya de l’oliva finalitzarà amb un 63% menys de producció que en anys anteriors
Aquesta important davallada de la producció, bàsicament causada per la forta sequera patida enguany, juntament amb l’abaixada de preus en origen, suposarà unes pèrdues de quasi 51 milions d’euros per al sector durant la campanya de comercialització 2011-2012.
-
L’“Spelunca Premium”, el nou oli de l’Espluga
La cooperativa Agrària Espluguenca, SCC presenta demà en roda de premsa el nou oli “Spelunca Premium”