Al voltant d’un miler de persones han participat en els Camins d’or líquid al Segrià Sec. Amb aquest projecte s’han donat a conèixer les cooperatives comarcals així i com els atributs de l’oli d’oliva de la zona. “Aquest projecte ha permès acostar els viatgers als municipis del Segrià Sec que tot i que estan ubicats a pocs quilòmetres de la ciutat psicològicament queden allunyats”, expliquen fonts del Consell
Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ha estat, expliquen, “un primer pas senzill i humil vers la promoció, dignificació i dinamització del sector oleícola des d’una vessant turística, però aquest primer pas és solament el començament ja que el projecte ha de créixer i ho ha de fer amb la col·laboració de la nostra comarca veïna: les Garrigues”. Així, es proposa sumar esforços, crear producte, organitzar amb mirada turística per ensenyar els atractius als viatgers que aterrin a l’aeroport Lleida-Alguaire.
Les cooperatives d’Alcanó, Alfés, Aspa, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida, Sunyer i Torrebesses han ofert visites guiades a les seues instal·lacions i degustacions d’oli i els ajuntaments de cadascun d’aquests municipis han proposat diferents activitats: recorreguts guiats als centres històrics i patrimonials conformats en pedra, cates d’oli, tallers gastronòmics sobre els usos de l’oli i l’oliva a la cuina, ponències que han versat sobre les qualitats màgiques de l’oli en el camp de la salut i tallers que ens han explicat com fer bones les olives a més d’ensenyar-nos a fer sabó amb l’oli emprat a la cuina.
L’àrea de turisme del Consell Comarcal del Segrià va iniciar aquest projecte amb la voluntat de mostrar, per conèixer i reconèixer, el patrimoni oleícola:des del fruit a l’arbre, l’elaboració, les qualitats beneficioses per la salut, l’aprenentatge de la identificació del seu sabor, de la seva textura, del seu aroma, és a dir, de la cultura que l’envolta i que ens envolta.