Opinió
Josep Rubió

Josep Rubió

L’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran a les Garrigues

Per sort, sembla que alguna cosa va canviant, especialment des dels últims deu o dotze anys, amb relació a la implicació i gestió cultural de la nostra comarca. S’han fet, es fan i es faran, espero, petits grans passos per tal que l’univers garriguenc s’aproximi a la normalitat i quotidianitat del que significa moure’s pel món de la cultura en tots els seus àmbits. Un d’aquests petits grans passos és a punt de produir-se. Parlo de la imminent creació, de forma oficial –si a hores d’ara, quan aparegui aquest article, ja no ho ha fet–, d’una de les entitats que més pot ajudar a cohesionar la nostra comarca. Estic parlant de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de les Garrigues.

No podem deixar escapar aquesta iniciativa, de la qual em consta que les persones capdavanteres hi estan deixant l’ànima i la pell, a més d’entomar-ho amb molta seriositat i rigorositat, i que ja tenen gairebé complert i planificat el nou curs escolar 2013-2014.
La veritat és que tot ha estat relativament ràpid, però amb voluntat, ganes, implicació i passió res resulta complicat.

He de dir que estic molt content que aquesta iniciativa, de la qual auguro un èxit aclaparador, tiri endavant, ja que em sento part còmplice i coparticipant directe d’aquesta creació, especialment en els seus inicis, en la seva part més embrionària. Bé, de fet, la voluntat de la junta del Centre d’Estudis de les Garrigues crec que ha estat fonamental i vital i, perquè no dir-ho, decisiva en aquesta creació.

Tot començà el juliol de l’any passat, quan sorgí la possibilitat que el Centre d’Estudis pogués signar un conveni de col·laboració amb la UdL. Així, el dia 31 d’aquell més vam tenir el primer contacte amb el Sr. Joan Biscarri, vicerector de Projecció Cultural i Extensió Universitària, on li proposàrem dos eixos de treball conjunt. D’una banda, la projecció i la difusió de les activitats del CEG des de la Universitat i, de l’altra, l’oferiment del CEG de crear una futura aula d’extensió universitària a la nostra comarca per tal de poder difondre el patrimoni comarcal garriguenc.

El vicerector entomà la proposta i, en una segona reunió, realitzada el mes de setembre, s’aprofundí en el tema i aparegueren unes primeres propostes de treball, bàsicament de consulta, per tal de copsar l’estat de la qüestió del Consell Consultiu de la Gent Gran de la comarca i del mateix Consell Comarcal de les Garrigues.

Tot això es va cuinar a foc més o menys lent fins que al mes de novembre, un cop creades unes bases sòlides i de complicitat vers el projecte, els membres de la futura junta de l’Aula començaren a caminar sols fins a l’actualitat, i, si tot va bé, culminarà amb una presentació oficial, així com amb l’obertura de la matrícula per al curs vinent, el primer de molts que han de venir.

Enhorabona a tots els que van creure en un primer moment en aquest nou projecte, enhorabona a tota la gent gran de la comarca, enhorabona a tots els garriguencs.