Laura Quintana - Quatre dels membres procediu del grup La Cintura de la Paula. Ens podeu explicar com va sorgir Avstral?
Adrià Garcia - El cantant de La Cintura de la Paula va marxar i vam substituir-lo pel Marc Teixidó. El productor Marc Martin va apostar per nosaltres i ens va oferir enregistrar un disc, que s'ha gravat als estudis Zamenhof de Lleida amb el productor Víctor Ayuso. Per tant, vam decidir canviar de projecte i començar de nou.
Gerard Català - Musicalment té molt poc a veure amb l'anterior grup.
L.Q. - Així doncs, com és la música que transmeteu al públic?
G.C. - És veritat que continuem dins d'una òrbita pop, però La Cintura de la Paula s'encaminava més cap a un arranjament tradicional i amb Avstral juguem amb l'electrònica, el pop i les melodies enèrgiques, encaminant-nos cap a la música alternativa.
L.Q. - Quines són les vostres influències?
G.C. - Música molt variada, des de música feta aquí casa, Catalunya, fins a música estrangera que cadascú de nosaltres ha escoltat en diferents moments de la vida. Però les nostres referències no són clares, tant pop català com pop americà.
A.G. - Al final fem la música que ens surt, no tenim un grup de referència, anem una mica per lliure.
Marc Teixidó - Avstral és una barreja de molts grups, jo crec que tot està inventat. Per tant, la qüestió és anar agafant peces d'aquí i peces d'allà.
L.Q. - Què penseu de la comparació que us fan els mitjans de comunicació amb el grup Manel?
M.T. - No ens ho prenem ni bé ni malament. Tenim alguna cançó similar a Manel però també tenim temes que no tenen res a veure.
G.C. - Han sigut una influència nostra, però com Manel hi ha dos-cents grups més.
L.Q. - El vostre primer àlbum és 'Teoria de l'evolució'. Quin missatge voleu traslladar amb aquest títol?
A.G. - El disc té dues línies, les quals responen al fet d'intentar buscar dos mercats diferents. D'una banda tenim temes d'amor i per l'altra banda temes més introspectius on trobem aquesta evolució entesa com a autosuperació. Però són temes molt amplis, la idea és que cadascú se'ls faci seus.
L.Q. - Fent esment de l'autosuperació, us heu trobat molts obstacles en el mercat musical lleidatà?
G.C. - Sí, és una llàstima, però hi ha una barrera de Lleida cap a fora. Esperem poder trencar-la.
M.T. - Pel que fa a la gravació dels videoclips hem d'anar a fora de Lleida pels pocs recursos i gairebé tots els concerts els fem a Ponent perquè costa fer-te conèixer més enllà.
A.G. - Jo crec que és una qüestió demogràfica i de distància, a Lleida hi ha menys gent i per tant hi ha menys promotores musicals i discogràfiques, a més Barcelona ens queda bastant lluny i relativament mal comunicada.
L.Q. - Però el vostre primer videoclip 'Abril' ha estat un dels més votats al disc de l'estiu de TV3.
A.G. - Sí, és una manera de trencar aquesta barrera i fer que la gent ens descobreixi.
L.Q. - Com porteu la campanya de micromecenatge per poder crear el vostre segon videoclip?
M.T. - Fa una setmana que la vam obrir, pensem que la gent posarà diners cap al final, quan vegin que s'està acabant o quan nosaltres insistim més. Encara queden trenta dies, estem tranquils.
L.Q. - Ja es pot dir el tema que enregistrareu?
G.C. - Teoria de l'evolució.
L.Q. - Durant aquest any heu tocat a escenaris com el de la festa major de Lleida, el de l'FNAC de Les Arenes de Barcelona o el del Cafè del Teatre de Lleida. Com us heu sentit?
M.T. - Tots aquests escenaris són llocs diferents, el Cafè del Teatre és un lloc on la gent està més tranquil·la i en canvi a les festes de Lleida l'escenari era més gran i la gent estava més animada. Però la sensació és molt bona.
L.Q. - Quines actuacions teniu previstes?
A.G. - El 22 de setembre a Juneda amb Doctor Prats, el 28 de setembre a la Sala de Ball dels Omellons, el 30 de setembre farem un concert privat per als interns de la Presó de Ponent, el 6 d'octubre concert acústic al Centre Cultural d'Arbeca i el 29 de desembre tocarem a la Pobla de Segur.